Tužan slučaj

Glas poduzetnika pokrenuo veliku akciju: Pomozite Srđanu Mladiniću koji je zbog pogrešnih optužbi ostao bez svega

P. N.

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

Unatoč tome što je na koncu oslobođen svih optužbi za izvlačenje novca, prošao havariju na čijem je kraju doslovno završio kao prosjakUdruga Glas poduzetnika odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Srđana Mladinića. Radi se o bivšem vlasniku tvornice SMS, koji je optužen u aferi Spice i, unatoč tome što je na koncu oslobođen svih optužbi za izvlačenje novca, prošao havariju na čijem je kraju doslovno završio kao prosjak.


Nije ostao samo bez uspješne tvrtke i nekretnina, došao je u situaciju da nema novaca čak ni za kćerin pogreb. Oslobađajuću presudu Županijskog suda u Splitu nedavno je potvrdio i Vrhovni sud, a više o nevjerojatnom slučaju možete pročitati OVDJE.


Molbu Glasa poduzetnika prenosimo u cijelosti.
Dragi svi,


mnogi od vas ukazali su nam na sudbinu Srđana Mladinića, vlasnika nekad uspješne tvornice SMS. On je optužen u aferi Spice, pa iako su jedna za drugom padale optužnice protiv njega, zbog jedanaestogodišnjeg procesa, propala je tvrtka, a 180 radnika je ostalo bez posla. Ali ne samo to, zaredale su se i osobne tragedije, a on je ostao osiromašen i sam.


U ime udruge Glas poduzetnika, razgovarala sam s njim i prenijela mu vaše dobre želje.


Iako je gospodin Mladinić oklijevao, odlučio je prihvatiti pomoć svojih kolega poduzetnika, prisjećajući se koliko je i njega samog, u nekim sretnijim vremenima, veselilo pomagati i darivati one kojima je pomoć trebala.


Gospodin Mladinić nas je razoružao svojom mirnoćom, toplinom, optimizmom i zahvalnošću. On smišlja načine na koje bi mogao uzvratiti dobrotu koju dobiva, a ja se nekako nadam da će se pronaći netko tko će ga htjeti zaposliti i time mu osigurati dugotrajnu egzistenciju. Jer on je čovjek koji je naviknuo raditi, poduzetnik koji je sve što je imao dao svojoj tvrtki, i nekako mislim da bi mogao nekome dati još mnogo toga.


Ovo je broj njegova žiro računa za sve koji su osjetili potrebu pomoći. Svatko od članova vodstva udruge Glas poduzetnika će donirati nešto jer kad je teško moramo biti zajedno!


HR0624070003106713714


Srđan Mladinić


Split