Ideja, volja i trud

Čarobni hotel u arhipelagu Kvarnera dobio vrijedno priznanje: Lošinjska Alhambra među 10 najboljih u Europi

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mali Lošinj prepoznat je kao odgovorna, održiva i zelena destinacija. Biti uvršten među deset najboljih hotela u Europi po izboru čitatelja The Luxury Lifestyle Magazina, još je jedna potvrda konkurentnosti destinacije, rekla je ministrica turizma Nikolina BrnjacLošinjski Boutique hotel Alhambra jedan je od deset najboljih hotela u Europi po izboru čitatelja časopisa Luxury Lifestyle Magazine. U okviru prestižne nagrade Readers’ Travel Awards 2020., u kategoriji Best hotel in Europe nalazi se i hotel Bellevue, još jedan nagrađeni predstavnik brenda Lošinj Hotels & Villas, lošinjske hotelske grupacije u sustavu Jadranke koja je ujedno i jedini hrvatski predstavnik u društvu najboljih europskih hotela.


Kako su javili iz lošinjske turističke tvrtke, Luxury Lifestyle Magazine je stručna publikacija za otkrivanje novih luksuznih destinacija, gastronomskih užitaka, ekskluzivnih lokacija te najluksuznijih brendova. Čitatelji su mogli glasovati za svoje favorite nakon što je nominacije pregledala stručna komisija.


Lošinjskim laureatima na vrijednoj nagradi čestitala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
– Mali Lošinj prepoznat je kao odgovorna, održiva i zelena destinacija, što i potvrđuju brojna dosadašnja priznanja. Biti uvršten među deset najboljih hotela u Europi po izboru čitatelja The Luxury Lifestyle Magazina, još je jedna potvrda konkurentnosti destinacije Malog Lošinja, samim time i Hrvatske. Ovo priznanje dokaz je kako turisti, posebice u ovom specifičnom razdoblju, vrednuju proizvode visoke kvalitete koji im jamče sigurnost putovanja i boravka. U tom smjeru nastavit ćemo i dalje razvijati imidž naše destinacije kao visokokvalitetne, sigurne i inovativne, istaknula je Brnjac čestitajući svim djelatnicima nagrađenih petozvjezdanih hotela na trudu, predanom radu i inovativnosti.


Vrhunsko utočište


Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja istaknuo je, pak, kako i ova nagrada znači da su prepoznati napori i rezultati višegodišnjih ulaganja u kvalitetu ponude i visoku razinu koju osigurava Boutique hotel Alhambra svojom specijaliziranom ponudom koju moderan gost traži.


– Ovo priznanje je od izutetne važnosti i za prepoznatljivost destinacije kao jedinstvene, visokokvalitetne, koja jača svoje mjesto među turističkim top destinacijama u Europi, rekao je Cvitković.


Smješten u uvali Čikat, luksuzni Boutique hotel Alhambra član je grupacije Small Luxury Hotels of the World, potom je jedan od svega dva hrvatska člana američke mreže vodećih turističkih subjekata Virtuoso te jedan od pet hrvatskih predstavnika Traveller Made zajednice.


Andrea Glavan, direktorica Boutique hotela Alhambra pojasnila je kako je hotel, primjerice poznat po vrhunskom restoranu Alfred Keller koji nudi delicije od probranih sezonskih i lokalnih namirnica, obogaćene pažljivo biranom listom pića i vinoteke s 400 vrhunskih etiketa, kao i jedinstvenom hotelskom Cube Spa Alhambra koji nudi vrhunsko »wellness« utočište. Istakla je i kako Boutique hotel Alhambra nudi visok stupanj privatnosti za goste, uz ponudu organiziranih transfera, najma luksuznih automobila i brodova, do putovanja i doživljaja osmišljenih prema osobnim preferencijama gosta.


Iznimna čast


– Iznimna nam je čast što su nas čitatelji LLM-a, od kojih smo mnoge imali zadovoljstvo i privilegiju ugostiti u našem hotelu, izabrali među 10 najboljih hotela u Europi. Naša svakodnevna misija je u službi ispunjenja najzahtjevnijih želja naših gostiju s predanošću da dosljednim stvaranjem i pružanjem nezaboravnog iskustva u svim aspektima, nadmašimo njihova očekivanja. Sve pohvale idu našem predanom timu koji je uvijek išao iznad svih granica kako bi ispunio obećanja dana gostima. Zahvaljujemo i našim gostima i čitateljima što su glasovali za nas te se radujemo njihovom povratku u Alhambru i na naš predivni otok, istakla je Glavan.


– U Boutique hotelu Alhambra smo imali prilike biti domaćini gostima iz cijeloga svijeta, ali naša značajna tradicionalna tržišta s kojih nam dolaze najvjerniji gosti su Njemačka i Austrija, naravno uz Hrvatsku, Sloveniju i Rusiju. No, zbog ograničenja u putovanjima ove godine je ostvaren nešto veći broj dolazaka gostiju iz Hrvatske, rekla nam je direktorica Boutique hotela Alhambra, a na pitanje očekuju li goste u narednoj godini još neke novosti u ponudi, dodala kako ovakva priznanja u jednakoj mjeri bude osjećaj zahvalnosti na povjerenju, ali i motivacije da nastave pružati luksuzno iskustvo odmora kakvo očekuju gosti Alhambre, zaključila je Glavan.


Bellevue najbolji Spa hotel


Petozvjezdani hotel Bellevue, pak, nedavno proglašen najboljim Spa hotelom u Hrvatskoj prema izboru World Spa Awards, u Spa Clinic koja se proteže na 2.500 metara kvadratnih i najveća je u regiji, pruža vrhunski opremljen wellness u kojem gosti mogu uživati u integriranim programima fitnesa, wellnessa i ljepote. Inače, luksuzni portfelj hotelskih objekata Lošinj Hotels & Villas čine još i tri luksuzne vile – Villa Augusta, Villa Mirasol i Villa Hortensia u kojima gostima na usluzi stoje, primjerice, osobni batler i privatni kuhar.