Dobar program

Bloomberg nahvalio Hrvatsku kao destinaciju za digitalne nomade: “Prednjače u svijetu”

Hina

Uz Hrvatsku, u pregledu su iz Europe još i Njemačka, Italija, Malta, Grčka i PortugalHrvatsku je američka medijska kuća Bloomberg uvrstila među države u svijetu koje prednjače u programima za privlačenje digitalnih nomada, i uz to su objavili i fotografiju Dubrovnika, što je potvrda prepoznatljivosti i tog grada na ovom rastućem tržištu, izvijestili su u srijedu iz Grada Dubrovnika.


Bloomberg je taj pregled svjetskih država koje prednjače u programima za digitalne nomade objavio na svom portalu Bloomberg Business i na društvenim mrežama, a u njemu je naveo 14 država, od čega iz Europe šest.


Uz Hrvatsku, u pregledu su iz Europe još i Njemačka, Italija, Malta, Grčka i Portugal, navode iz Grada Dubrovnika.
Za svaku su državu pritom naveli osnovne i korisne informacije o načinima prijave za privremeni boravak digitalnih nomada, kao i da je još 12 država najavilo programe usmjerene na privlačenje osoba koje rade na daljinu i borave na jednom mjestu duže vrijeme.


Iz Grada Dubrovnika oko toga podsjećaju da su zbog potrebne veće diverzifikacije turističke ponude i razvoja inovativnog sadržaja u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i partnerstvu s Total Croatia News i Saltwater Nomads u vrijeme početka pandemije koronavirusa pokrenuli inicijativu za daljnji razvoj Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade.


Ta inicijative sada traje već dvije godine i stalno se nadograđuje, uz održavanje konferencija, radionica, natjecanja i susreta na kojima digitalnim nomadima predstavljaju prednosti života i rada na jugu Hrvatske, a koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve tog tržišta.


“Dubrovnik se tako ubrzo našao u društvu deset gradova najpoželjnijih za boravak digitalnih nomada, a u svibnju ove godine dobio je i web stranice za digitalne nomade “Dubrovnik Long Stay” u formi “one-stop-shopa” i s ciljem povećanja zanimanja tih ljudi za Dubrovnik”, zaključuju iz Grada Dubrovnika, ne otkrivajući koliko se digitalnih nomada privremeno smjestilo i radi u tom gradu.