UHVAĆENI LOPOVI

Dvojac provalio u petrinjsku školu i ukrao računalnu opremu vrijednu 100 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NLPronađeni su mladi kradljivci koji su se provalom u petrinjsku školu domogli vrijedne računalne opreme, a prema informacijama iz PU sisačko-moslavačke radi se o 19 i 20-godišnjaku.


Njih se sumnjiči da su od 16. do 20. rujna, u ulici Ivana Gundulića u Petrinji, provalili u srednju školu koja je nakon potresa proglašena neuporabljivom i ukrali veću količinu računalne opreme. Tijekom kriminalističkog istraživanja, a po nalogu suda, obavljene su pretrage domova i drugih prostorija osumnjičenih mladića te je pronađen i privremeno oduzet dio ukradenih predmeta.


Po dostavljenom odštetnom zahtjevu materijalna šteta se procjenjuje na 100.000 kuna. Prilikom pretrage doma kod 21-godišnjaka je pronađen i privremeno oduzet 1 gram marihuane.
Osumnjičeni su zbog teške krađe uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok će protiv 21-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.