Dražen Ivanić

Dumbovićev odvjetnik: On je iznenađen i šokiran, pa bio je heroj Petrinje! Koje dokaze USKOK ima?

Portal Novi list

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TV

On je uvjeren će Darinko Dumbović biti pušten da se brani sa slobode.Bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, njegov sin Darko i još trojica poduzetnika uhićeni su zbog sumnje u višemilijunske malverzacije.


Istražitelji sumnjaju da je Dumbović u poslovanju pogodovao svom sinu.


Očekuje se da će osumnjičeni otac i sin Darinko i Darko Dumbović te tri direktora petrinjskih građevinskih tvrtki u Zagrebu biti predani pritvorskom nadzorniku.
Nova TV razgovarala je s Dumbovićevim odvjetnikom Draženom Ivanićem, prije nego je počelo saslušanje.


“Naša obrana će biti aktivna, on će odgovarati na pitanja. Darinko Dumbović nema što kriti i nema niti jednog dokaza koji bi potvrdio ovu sumnju da je on počinio bilo kakvo kazneno djelo”, uvjeren je odvjetnik Ivanić.


Na pitanje koje dokaze ima obrana, kako bi pobili optužbe da su fiktivno dogovarani poslovi u korist tvrtke Darka Dumbovića, odvjetnik Ivanić odgovara: “Ja se pitam koje dokaze USKOK ima?


Javni natječaj prema zakonu o javnoj nabavi ima točno određene kriterije i ne može se na taj natječaj nitko fiktivno prijaviti”, kaže Ivanić.


On je uvjeren će Dumbović biti pušten da se brani sa slobode jer “nema apsolutno nikakvog razloga da bi on bio zadržan u istražnom zatvoru”, dodaje.


“On je iznenađen i šokiran. On je bio heroj u Petrinji, kad je bio uz narod u svakom trenutku poslije razornog potresa.


Pomogao je svakome kome je mogao pomoći i sada se protiv njega vodi jedna bjesomučna kampanja koja je počela još prije lokalnih izbora prošle godine”, kaže odvjetnik za Novu TV.