AKCIJA SPAŠAVANJA

Drama u nabujaloj rijeci: Ribič se više od 5 sati držao za granu i borio za život

Šarlota Brnčić

PU Osječko-baranjska

PU Osječko-baranjska

Hitno su pristupili spašavanju unesrećenog kojeg su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasili mu životU utorak, u prijepodnevnim satima, 65-godišnjak iz Veliškovaca odvezao se biciklom na pecanje na rijeku Dravu u blizini mjesta Gat. Tijekom večeri 65-godišnjak se nije vratio kući s pecanja i nije se više javljao na mobilni telefon.


Zbog sumnje da se 65-godišnjem suprugu nešto dogodilo, supruga je u 19.45 sati, u Policijskoj postaji Belišće prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon.


Po zaprimanju dojave o nestanku osobe, policijski službenici Policijske postaje Belišće organizirali su potragu u kojoj je sudjelovalo i više djelatnika HGSS i ribiča udruge Gat, a koja je trajala kasno u noć.
Jučer, u jutarnjim satima, nastavljena je potraga za nestalim 65-godišnjakom, u koju su bili uključeni i policijski službenici Interventne policije Osijek kao i lokalno stanovništvo.
Policijski službenici interventne policije su u 16.10 sati, u predjelu zvanom »Komarice« nedaleko mjesta Gat u rijeci Dravi, pronašli 65-godišnjaka, a koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu, boreći se za vlastiti život. Hitno su pristupili spašavanju unesrećenog kojeg su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasili mu život.Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti 65-godišnjak je prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te je zadržan na liječenju.