PIJETET I SJEĆANJE

Dogovara se protokol obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje: Ove godine ograničenja neće biti

Hina

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELLZAGREB – Vijeće za domovinski pijetet, mir i razvoj prihvatilo je u četvrtak program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji će se – s obzirom na ovogodišnju stabilnu epidemiološku situaciju  – održavati bez ograničavajućih mjera.


Kako je priopćeno iz Ministarstva hrvatskih branitelja, izraženo je zadovoljstvo što će se program u Vukovaru ponovno održavati i u krugu bolnice, dok je ministar Tomo Medved naglasio kako je preimenovanje vukovarske bolnice odlukom Vlade u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ i Bolničke ulice odlukom Grada Vukovara u Ulicu Vesne Bosanac najsnažnija poveznica dvoje vukovarskih liječnika.


Sjednicu Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj vodio je predsjednik Vijeća, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je najavio da će Ministarstvo hrvatskih branitelja pružiti potporu udrugama iz Domovinskog rata kojima je potreban organizirani prijevoz.
Pozvao je sve da i ove godine dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


Na sjednici Vijeća nazočili su, među ostalim,  predstavnici Ureda Predsjednika RH, Ureda predsjednika Vlade RH, Odbora Hrvatskog sabora za ratne veterane, ministarstava, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Općine Škabrnja te hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Vukovara te predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je.


U Ministarstvu podsjećaju da je Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima od 2020. godine 18. studenoga neradni dan kako bi svi mogli na primjeren način odati počast žrtvama iz Domovinskog rata.