ŽDO u Rijeci

Podignuta optužnica protiv Romana Brnade zbog teškog ubojstva u lokalu u centru Rijeke

P. N.

Nl arhiva

Nl arhiva

U optužnici je predloženo da se istražni zatvor protiv okrivljenika odredi po članku 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da je okrivljenik u vrijeme počinjenja protupravnog djela bio neubrojiv te da bi zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage tijekom koje su ispitani svjedoci te provedene brojne dokazne radnje između kojih i psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje okrivljenika, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1985.) zbog počinjenog protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. stavak 1. Kaznenog zakona. Riječ je očito o Romanu Brnadi, koji je osumnjičen da je početkom godine u riječkom kafiću Pin ubio 68-godišnjakinju na vrlo okrutan način.


Optužnicom se okrivljenom 37-godišnjaku stavlja na teret da je 6. veljače 2022. u ugostiteljskom objektu u Rijeci; u stanju neubrojivosti uslijed kojeg nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima; nakon što je s poznatom mu oštećenicom (1954.) konzumirao piće, naglo ustao od stola i, u nakani da je liši života, udarcima joj nanio osobito teške ozljede koje su neposredno dovele do smrti 68-godišnjakinje. Okrivljenik je, nakon počinjenja opisanog kaznenog djela, pobjegao iz ugostiteljskog objekta, piše u priopćenju ŽDO-a.


U optužnici je predloženo da se istražni zatvor protiv okrivljenika odredi po članku 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da je okrivljenik u vrijeme počinjenja protupravnog djela bio neubrojiv te da bi zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo.