Pokušaj ubojstva

Žrtva od napadača tražila novac da “zaboravi” na ranjavanje nožem

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

No, 38-godišnjak na to nije pristao nego je, osnovano se sumnja, iz džepa hlača izvadio nož te mašući njime prijetio oštećeniku koji se potom udaljio s mjesta događajaJednomjesečni istražni zatvor određen je 38-godišnjaku osumnjičenom za pokušaj ubojstva na ročištu održanom u pulskom Županijskom sudu. Prethodno je osumnjičenik ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Puli koje je protiv njega otvorilo istragu.


Okrivljeni 38-godišnjak se sumnjiči da je 7. travnja, na terasi ugostiteljskog objekta u Novigradu, u nakani da liši života 39-godišnjaka, snažno zamahnuo nožem kojeg je držao u ruci i zabio ga u srednji dio leđa žrtve te mu pritom nanio ubodno-reznu ranu. Srećom, do smrtnog ishoda nije došlo jer prilikom uboda nožem nije ozlijeđen vitalni organ.


Oštećeni 39-godišnjak je, po saniranju zadobivene ozljede u liječničkoj ordinaciji, došao na okrivljenikovu adresu i tražio od njega da mu po osnovi zadobivene ozljede isplati novčani iznos od četiri tisuće kuna te da će sve to zaboraviti, a u protivnom će ga prijaviti policiji.
No, 38-godišnjak na to nije pristao nego je, osnovano se sumnja, iz džepa hlača izvadio nož te mašući njime prijetio oštećeniku koji se potom udaljio s mjesta događaja.