Afera Murter

Zoran Pripuz pušten iz istražnog zatvora

Portal Novi list, Hina

Zoran Pripuz / Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Zoran Pripuz / Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Zoran Pripuz investitor je nezakonito izgrađenog kampa na otoku MurteruPoduzetnik Zoran Pripuz osumnjičen u aferi kampovi na Murteru pušten je u četvrtak iz istražnog zatvora u Splitu, a ukidanje te mjere uskoro se očekuje i za ostalo dvoje osumnjičenika.


Pripuzu, koji je investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru ukinut je istražni zatvor jer je sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao sve svjedoke na okolnosti njegovog dijela kaznene odgovornosti.


Još je ostalo nekoliko svjedoka koji treba ispitati pa bi na slobodu uskoro trebali biti pušteni bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić te poduzetnik Darijo Filipi.
Bivša službenica Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.


Poduzetnici prema sumnjama Uskoka nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga.


Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić te Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor.


Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom dok su ostali negirali krivnju.