Kakvo poslovanje

Zlorabili povjerenje i umjesto da novac uplate na račun trgovačkog društva, stavili ga sebi u džep

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Za naručitelje dogovorili izvođenje građevinskih radova na nekretnini.Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom i 55-godišnjakinjom, hrvatskim državljanima, koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv gospodarstva.


Sumnjiči ih se da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva s sjedištem u Zagrebu, tijekom 2019. godine, na temelju ugovora, za naručitelje dogovorili izvođenje građevinskih radova na nekretnini na području Rtine, izbjegavajući pritom uplatu djela novčanog iznosa na račun društva, na način da su jedan dio novca, naručitelji uplaćivali na račune drugih fizičkih osoba ili osobno na ruke osumnjičeniku, a nakon čega su oboje, u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, novac zadržali za sebe.


Oumnjičenici su oštetili trgovačko društvo za iznos veći od 290 tisuća kuna.
Protiv oboje osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.