Hrvatski dokumenti - najtraženiji

Zloglasni srpski mafijaš Velja Nevolja imao je krivotvorenu hrvatsku putovnicu. Doznalo se koje mu je bilo lažno ime

P. N.

Photo:Stefan Tomasevic/ATAImages

Photo:Stefan Tomasevic/ATAImages

Biraju uglavnom putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica hrvatskog državljanina košta ih od 15.000 do 25.000 euraMeđu brojnim srpskim i crnogorskim kriminalcima koji su koristili hrvatske putovnice, nalazi se i zloglasni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, čiji u zločini šokirali srpsku i regionalnu javnost. Okrutna ubojstva i sječu glava svojih žrtava Belivukova je skupina snimala, a sve je na kraju došlo u ruke istražitelja u Srbiji.


Srpski list Kurir u današnjem broju je objavio kako je Belivuk imao hrvatsku putovnicu na ime Branko Bošnjak, dok je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a posljednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice.


“Nije novost da se mafijaši skrivaju iza lažnih isprava. Takođe, za te usluge su spremni platiti ogromne iznose. Biraju uglavnom putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica hrvatskog državljanina košta ih od 15.000 do 25.000 eura”, kaže sugovornik Kurira, uz dodatak da su hrvatske putovnice najtraženije.
“Vlasnici” hrvatskih pasoša bili su i pokojni Igor Dedović, vođa škaljarskog klana, koji je izrešetan u januaru 2020. u Ateni. “Škaljarci” Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su izrešetani na Krfu, imali su slovenske putovnice.