Neviđeno nasilje

Ženu nasred trgovine u Splitu izbo i ubio bivši partner, sve se odvijalo pred šokiranim kupcima

Portal Novi list

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Napadač je identificiran kao Željko Đekić (54) zvani Lika iz Splita, a nesretna žena je njegova nevjenčana partnerica, s kojom ima dijeteManijak je danas poslijepodne u Lidlovoj trgovini u Splitu nožem izbo i ubio jednu zaposlenicu. Napadač je identificiran kao Željko Đekić (54) zvani Lika iz Splita, a nesretna žena je njegova nevjenčana partnerica, javlja Slobodna Dalmacija.


Policija je na intervenciju izašla malo prije 15 sati nakon dojave o muškarcu koji je nožem napao zaposlenicu koja je pri napadu zadobila teške tjelesne ozljede.


Žena je kolima Hitne pomoći prevezena u splitsku bolnicu, ali liječnici je nažalost nisu uspjeli spasiti.

Napadač Željko Đekić Lika je uhićen.


Cijelom događaju svjedočili su brojni kupci u Lidlovoj trgovini, koji su napad opisali za Slobodnu Dalmaciju. Jedna svjedokinja rekla je da je manijak tijekom napada spomenuo dijete.


“Vikao je na nju: Nisi mi dala vidit dite tri miseca! Onda je počeo ubadati i nisam više mogla gledati”, ispričala je svjedokinja Slobodnoj.


Druga svjedokinja kaže: “Jadna žena, stajala je na nogama kada joj je napadač došao s leđa! Imao je kapu na glavi, nešto joj je vikao i izvukao nož. Užasno, užasno, ubo je puno puta! Još sam u šoku!”.Ubojicu su uhvatili građani koji su se našli u prodavaonici. Dvojica građana svladali su ga i zadržali do dolaska policijskih službenika.


Nakon tragedije javili su se iz Lidla, ističući, kako su zgroženi nemilim događajem koji se zbio u njihovoj trgovini u Splitu.


“I ovim putem želimo izraziti svoju najiskreniju sućut i podršku obitelji naše zaposlenice. Obzirom da je cijeli slučaj u rukama policije, u ovom trenutku nismo u mogućnosti komentirati istragu koja je u tijeku”, poručili su iz Lidla.


Napadač je sa žrtvom imao dijete, ali nisu bili u vezi neko vrijeme. Policija ga nema evidentiranog kao počinitelja kaznenih djela, niti kao obiteljskog nasilnika.


Dalmatinski portal piše da je Željko Đekić stariji brat Milenka Đekića kojeg je 1996. godine ispred diskoteke Palladium hicem iz pištolja ubio tadašnji šef specijalne policije Vinko Budiša.


Budiša je za ovo ubojstvo osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora.