BIZARNA SVAĐA

Žene se potukle oko šetanja pasa: Policija ih uputila na ukazivanje liječničke pomoći

Šarlota Brnčić

Foto Reuters

Foto Reuters

Nesuglasice oko šetanja pasa dovele su do toga da su se 42-godišnjakinja i 61-godišnjakinja posvađale i fizički sukobile. Do nesvakidašnjeg sukoba došlo je u Slavonskom Brodu u večernjim satima, a kako je priopćeno iz policije,  na ženama nisu bile vidljive ozljede, no upućene su na ukazivanje liječničke pomoći.
Policijski službenici protiv obje podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, a protiv 42-godišnjakinje i prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu (ne prijavljivanje prebivališta u propisanom roku).
Također u Slavonskom Brodu, na Trgu hrvatskog proljeća, zbog ranijih nesuglasica, javni red i mir narušavali su 40-godišnjak i 33-godišnjak. Nakon svađe, došlo je i do tučnjave, kojom prilikom su međusobno razmijenili rukama nekoliko udaraca po tijelu. Na dvojici sukobljenih nije bilo vidljivih ozljeda, a liječničku pomoć su obojica odbili.
Policajci su od 33-godišnjaka oduzeli metalni bokser. Protiv obojice slijede optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbor prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv 40-godišnjaka također slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu (neprijavljivanje prebivališta u zakonom propisanom roku), a protiv 33-godišnjaka prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Na području Općine Vrpolje, u ugostiteljskom objektu, javni red i mir su narušavali 42-godišnjak i 29-godišnjak (zbog rasprave o novom radnom vremenu). Potom su izašli izvan ugostiteljskog objekta gdje su nastavili sa svađom, te su došli i u fizički sukob.
Zbog ozljede u vidu hematoma, 42-godišnjaku je pružena liječnička pomoć, te su istome uručeni potrebiti podaci radi eventualnog pokretanja privatne tužbe. Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.