"Psihičko nasilje"

Žena osuđenom obiteljskom nasilniku rekla “Puši k…”, dobila 45 dana zatvora

Portal Novi list

Majka troje djece priznala je kako je mužu rekla da "puši k…", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenjaGospođa Gabi (50) s područja Zagreba uhićena je nakon što je suprugu tijekom svađe rekla da “puši k…”, a on je sve snimio mobitelom i prijavio policiji. Zbog toga je prenoćila u policiji, a sad je osuđena na 45 dana zatvora uvjetno.


Prema presudi, ona je lani u rujnu oko 13.20 sati u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”, prenosi Danica.hr.


Bivši policajac, osuđen nasilnik


Majka troje djece priznala je kako je mužu rekla da “puši k…”, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenja.
“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i j sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je na sudu.


U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž prije dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika. Pratio ju je, prisluškivao njen telefon i njoj je doista više toga dosta.


Suprug, inače bivši policajac koji trenutno radi kao zaštitar, ranije je osuđen za obiteljsko nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj.


Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori ‘puši k…’ te je odmah otišao na policiju kako bi protiv nje podnio prijavu.


“Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i pol sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange”, svjedočio je Ivan na sudu.


Više ne žive zajedno


“Debili nisam rekla”, odgovorila je na ovo njegova supruga.


“Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam ‘pripizdek’. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača.


Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu”, zaključio je suprug Ivan, prenosi Danica.hr.


Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž. Presuda je nepravomoćna i gospođa Gabi se na nju može žaliti. Dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u obitelji.