Oglasili se

Zbog napada na Platku riječko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak protiv jednog mladića

Portal Novi list

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TV

Otvorili su istraživanje protiv 21-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušajuOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci danas se oglasilo o napadu na Platku, gdje su MMA borci pretukli pripadnika HGSS-a.


Jedan od boraca nokautirao je HGSS-ovca, a kad se konačno pridigao i pokušao doći k sebi, na snimci incidenta vidi se kako mu jedan od boraca prilazi s leđa i brutalno udara nogom.


Za policiju je to sve bio samo prekršaj i narušavanje javnog reda i mira. No, slučaj je nakon više dana došao DORH-u, nakon što im je policija konačno poslala izvješće.


ODO otvorilo istraživanje
“Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, vezano za događaj na Platku, otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona”, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.


Ovo su priopćenje objavili kao dopunu priopćenja od 3. veljače. Tada su javnost izvijestili da ne potvrđuju primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća.


“No zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.


Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici”, objavili su tad iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.


Za riječku policiju sve samo prekršaj


Riječka je policija prošlog tjedna objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku. Među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je ODO Rijeka sad pokrenulo kazneni postupak.


Podsjetimo, do napada na Platku došlo je nakon što su trojica mladića u BMW-u, MMA borci, driftali po skijaškoj stazi, gdje su se zaglavili u snijegu.


Od jednog pripadnika HGSS-a zatražili su da im izvuče automobil. Kada im je objasnio da to ne može učiniti napali su ga i istukli.


Primio je više udaraca, uključujući i udarac nogom, od čega je pao u nesvijest, a pročelnik riječkog HGSS-a Andrić Marko Andrić morao ga je spašavati od gušenja tako što ga je polegnuo na bok i izvadio mu jezik.


Za taj trud riječka ga je policija “nagradila” tako što je i njega prekršajno prijavila.


MMA borci izudarali su još nekoliko osoba. Troje ozlijeđenih završilo je u KBC-u Rijeka. Ondje su im utvrđene lakše ozljede.