Učestalo

Zaustavljaju vozače, a kad tamo, na automobilima tuđe registarske pločice. To nisu jedini prekršaji u prometu

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Vozio i pod utjecajem 2,39 promila te nije kod sebe imao policu obveznog osiguranjaPolicijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 24 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.


Policijski službenici su prošlog tjedna na autocesti Rijeka-Zagreb, kod naplatne postaje Delnice, zaustavili BMW kojim je upravljao 35-godišnjak, a kao suvozačica u vozilu nalazila se 24-godišnjakinja koja nije posjedovala osobnu iskaznicu.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da registarske pločice koje se nalaze na vozilu ne pripadaju njemu.
Isto tako, policijski službenici Druge policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela.


Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka prošlog su tjedna u Čavlima zaustavili 55-godišnjeg vozača Citroena, riječkih registarskih oznaka, na kojem nije bilo stražnje registarske pločice.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se na prednjem dijelu vozila nalaze registarske pločice koje ne pripadaju tom vozilu te je riječ o krivotvorenim registarskim pločicama.


Utvrđeno je da je vozač upravljao vozilo pod utjecajem 2,39 promila te nije kod sebe imao policu obveznog osiguranja, nije sklopio ugovor s osiguravajućom kućom te da je vozilo kojim je upravljao isteklo važenje prometne dozvole.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Osim toga, osumnjičeni 55-godišnjak je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, dok je osumnjičena prekršajno sankcionirana temeljem Zakona o osobnoj iskaznici.