Kaznena prijava

Zaustavili ga u vožnji Golfom kod Vrbovskog i pronašli mu više od 100 kilograma duhana

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

U subotu, oko 13.40 sati, Mobilna jedinica MUP-a na autocesti Rijeka-Zagreb, kod Vrbovskog,  zatekla ga je u prijevozu duhana bez potrebne dozvole, odnosno, bez nadzornih markica Ministarstva financija

U Policijskoj postaji Vrbovsko provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom radi sumnje u kazneno djelo nedozvoljena trgovina.


U subotu, oko 13.40 sati, Mobilna jedinica MUP-a na autocesti Rijeka-Zagreb, kod Vrbovskog,  zatekla ga je u prijevozu duhana bez potrebne dozvole, odnosno, bez nadzornih markica Ministarstva financija.


Sitno rezani duhan u količini od 110 kilograma je prevozio u vrećama u VW Golfu, zagrebačkih registracijskih oznaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je pronađeni duhan bio namijenjen za daljnju prodaju na području druge županije.


Duhan mu je policija oduzela, dok je automobil privremeno oduzet u suradnji s nadležnom Carinskom upravom Ministarstva financija. Po završetku istraživanja, 43-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.