Vikend akcija u PGŽ

Zaustavili 56-godišnjaka bez vozačke dozvole i isteklom prometnom dobrano ‘pod gasom’

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Najveća brzina od 146 km/h izmjerena je 27. studenoga oko 22.20 sati 36-godišnjem vozaču, kojeg je zaustavila posada policijskog presretača. Utvrđeno je kako je u tunelu Veliki Gložac upravljao Opelom, karlovačkih registracijskih oznaka, krećući se navedenom brzinom u smjeru Zagreba unatoč ograničenju brzine od 80 km/hNajveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom policijske vikend akcije od 2,60 promila izmjerena je 28. studenoga oko 18.30 sati, a radilo se o 56-godišnjem vozaču Volkswagena, riječkih registracijskih oznaka. Osim nedozvoljene koncentracije alkohola, policija je utvrdila kako nema položen vozački ispit i dozvolu, kao i da je prometna dozvola istekla u veljači ove godine. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.


Najveća brzina od 146 km/h izmjerena je 27. studenoga oko 22.20 sati 36-godišnjem vozaču, kojeg je zaustavila posada policijskog presretača. Utvrđeno je kako je u tunelu Veliki Gložac upravljao Opelom, karlovačkih registracijskih oznaka, krećući se navedenom brzinom u smjeru Zagreba unatoč ograničenju brzine od 80 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od mjesec dana.


Ukupno je zabilježeno 175 prometnih prekršaja: 69 prekršaja prekoračenja brzine, po deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, po dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 80 različitih prometnih prekršaja.
Proteklog vikenda dogodile su se 23 prometne nesreće, a jedna je osoba je lakše ozlijeđena.