Uhvaćen trojac

Zatekli ih tijekom preprodaje sitno rezanog duhana. U blizini pronađeno 7 PVC vreća sa oko 70 kilograma

Šarlota Brnčić

Foto: PU zadarska

Foto: PU zadarska

Dovedeni su u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanjePolicijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu duhanom.


Na širem obrovačkom području, policijski službenici su zatekli tri muškarca u dobi od 56, 30 i 27 godina tijekom preprodaje sitno rezanog duhana te je od 56-godišnjaka oduzeta 1 PVC vreća u kojoj se nalazilo oko 10 kilograma sitno rezanog duhana.


Daljnjim postupanjem, zbog postojanja osnova sumnje da se u objektu u blizini nalazi još sitno rezanog duhana namijenjenog za prodaju, obavljena je pretraga tog objekta gdje pronađeno 7 PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno oko 70 kilograma sitno rezanog duhana te 5 šteka cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Sva trojica su uhićena te dovedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Nadalje, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te automobila, koje koristi 56-godišnjak, gdje je pronađeno 8 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te novac u domaćoj i stranoj valuti, za kojeg se sumnja kako potječe od preprodaje duhana.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je nedozvoljeno trgovao duhanom, protiv 56-godišnjaka se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Carinskom uredu u Zadru, protiv njega slijedi obavijest o počinjenom carinskom prekršaju.


Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljena trgovina, protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjaka, kaznena prijava se podnosi redovnim putem.