Širenje zaraze

Zaraženi muškarac zaustavljen u zagrebačkoj zračnoj luci u pokušaju da napusti Hrvatsku

Šarlota Brnčić

Foto Daniel KASAP/HINA/POOL/PIXSELL

Foto Daniel KASAP/HINA/POOL/PIXSELL

52-godišnjakinja zaražena koronavirusom je 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnicu na području ZaprešićaZaraženi muškarac jučer je pokušao otputovati iz Republike Hrvatske. Kako je navela PU zagrebačka, oko 6.30 sati u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu pristupio je 59-godišnjak s namjerom putovanja iz Republike Hrvatske.


Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je isti pozitivan na virus Covid-19, te da se ne pridržava izrečene mu mjere Covid liječenja na adresi boravka. Nakon toga, 59-godišnjak je izoliran od drugih putnika zračne luke i sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.


Po izlječenju, policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.
Dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 52-godišnjakinjom, također zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti. Naime, 52-godišnjakinji je, iz razloga što je bila pozitivna na virus Covid-19, prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta.


Unatoč tome je 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnicu na području Zaprešića. Na taj način, dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti, osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarnici.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.