Izgubio nadzor

Zaposlenik Milanovićevog ureda žestoko pijan skrivio prometnu: “Plaća mu i nije nešto”

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje automobil iz teksta) / Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Ilustracija (ne prikazuje automobil iz teksta) / Foto Milivoj Mijošek, Glas IstreU Zagrebu oko 2:30 ujutro prošlog mjeseca zaposlenik Ureda predsjednika RH skrivio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Utvrđeno je da je imao najmanje 2,11 promila alkohola u krvi, prenosi Danica.hr.


Dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki zavoj izgubio je nadzor nad vozilom te je kotačima naletio na rubni kamen, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren, a potom je u zanošenju i rotiranju stražnjim dijelom vozila naletio na stablo.


Zaposlenik Ureda predsjednika kaže kako je te noći bio sa prijateljima koje je počastio za rođendan te su bili u kafiću na Kvatriću u kojem su konzumirali alkohol i on je nakon toga krenuo kući.
“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i sklizak kolnik i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i nakon toga udario u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubravu.


Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja”, branio se.


Sutkinja ga je na kraju kaznila s ukupno 730 eura te mu izrekla jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Trebao je platiti i 150 eura troškova postupka, ali sutkinja ga oslobodila te obveze uz tumačenje kako mu plaća u Uredu predsjednika RH i nije nešto.


Na suđenju je naveo kako mjesečno kao pripadnik MORH-a s radnim mjestom u Uredu predsjednika i srednjom stručnom spremom zarađuje 1020 eura neto.


Izvorni tekst pronađite OVDJE