Kaznene prijave

Akcija u Opatiji i Rijeci: Zaplijenjeno više od pet kila marihuane, gotovo kila speeda te plinski pištolj

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Provedena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi 33-godišnjak  na području Rijeke. Pronađeno je oko 4,4 kg droge marihuana, više vrećica s oko 950 grama droge amfetamin-speed, zatim 41 tableta droge ecstasy, plinski pištolj marke „Rhoner“ s pripadajućim spremnikom i desetak komada streljiva cal.8 mm, tri digitalne vageOpatijska policija upravo je dovršila krim-obradu nad 18, 21 i 33-godišnjakom zbog sumnje u više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


U sklopu kriminalističkog istraživanja, a  temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi 33-godišnjak  na području Rijeke. Pronađeno je oko 4,4 kg droge marihuana, više vrećica s oko 950 grama droge amfetamin-speed, zatim 41 tableta droge ecstasy, plinski pištolj marke „Rhoner“ s pripadajućim spremnikom i desetak komada streljiva cal.8 mm, tri digitalne vage, novac  i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.


Osim toga, pretragom kuće na širem opatijskom području  u prostorijama kojima se koriste 18 i 21-godišnjak pronađeno je ukupno 615 grama droge marihuana pakirane isto u manje vrećice, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje te novac.  Istraživanjem je utvrđeno da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
Sva trojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a 33-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno je sankcioniran u skladu sa Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja.