Četvorka

Zaplijenili im amfetamin, kokain i ecstasy, streljivo vojnog porijekla, sitno rezani duhan – nema šta nema

Šarlota Brnčić

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Kazneno su prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku.



Djelatnici Službe kriminalističke policije dovršili su istraživanje nad osumnjičenim 42, 48 i 56-godišnjakom sa šireg koprivničkog područja i osumnjičenim 39-godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih sredstava.


Sumnja se da su počinili veći broj kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na način da su nabavljali, preprodavali i posredovali u prodaji droge amfetamin, kokain i ecstasy.


Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage kuća, drugih prostorija, vozila i osoba te je pronađeno i oduzeto 96,87 grama amfetamina, 29,04 grama kokaina, 3,20 grama ecstasya, dvije digitalne vage, uređaj za vakumiranje, vrećice za vakumiranje, novčana sredstva i dr.




Također, kod 39-godišnjaka je pronađeno i oduzeto streljivo vojnog porijekla, dok je kod 48-godišnjaka pronađeno i oduzeto 180,87 grama sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija.


Protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku. Također, biti će dostavljeno izvješće nadležnoj carinskoj upravi radi prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.