Kaznena prijava

Zapalio kontejnere za otpad, vatra se proširila na automobile – pa završio u pritvoru

Vladimir Mrvoš

Vatra / Snimio Sergej DRECHSLER

Vatra / Snimio Sergej DRECHSLER

Sumnjiči se da je 25. travnja, u širem središtu Rijeke, zapalio tri kontejnera za odlaganje otpada, nakon čega se požar proširio na dva parkirana osobna vozila, marke Hyndai i RenaultRIJEKA  Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.


 


Sumnjiči se da je 25. travnja, u širem središtu Rijeke, zapalio tri kontejnera za odlaganje otpada, nakon čega se požar proširio na dva parkirana osobna vozila, marke Hyndai i Renault.
Pravovremenom intervencijom djelatnika JVP Rijeka spriječeno je zapaljenje ostalih parkiranih vozila. Materijalna šteta, kojim su uz hrvatskog državljanina oštećene i dvije tvrtke iz Rijeke i Zagreba, procjenjuje se na oko 200.000 kuna.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 30-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.