Brutalno

Zaletio se u autom u svoju ženu i pokušao ju ubiti: “Izgledalo je grozno, je li ovo planirao…”

Šarlota Brnčić, Portal Novi list

Ilustracija, ne prikazuje događaj iz teksta / Arhiva NL

Ilustracija, ne prikazuje događaj iz teksta / Arhiva NL

Nju je ubrzo odvezla hitna pomoć, on je zalegao na tlo, ne znam je li bio u šoku ili ga je odglumio, rekli su svjedociZbog teškog ubojstva u pokušaju, počinjenog na štetu 60-godišnje žene, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom.


Njega se sumnjiči da se jučer, u prijepodnevnim satima, u Ulici pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji, automobilom zaletio u oštećenu koja se kretala kolnikom, okrenuta njemu leđima. Od udarca je odbačena na zemljanu površinu.


Liječnička pomoć joj je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede.
Po dovršenom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.


Jutarnji list doznaje da je muškarac vozilom pokušao ubiti vlastitu suprugu s kojim je u posljednje vrijeme bio u zavadi, te navodno nisu živjeli skupa.


On ju je uočio na ulici te svojim “Golfom Peticom” svom silinom udario u jadnu ženu. Iako je isprva sve izgledalo kao prometna nesreća, ubrzo su se prometnim policajcima na mjestu događaja pridružili pripadnici kriminalističke policije, te je umjesto prometne nesreće istraživano kazneno djelo pokušaja ubojstva.


– Izgledalo je grozno, nju je ubrzo odvezla hitna pomoć, on je zalegao na tlo, ne znam je li bio u šoku ili ga je odglumio. Teško je reći i je li planirao sve prikazati kao prometnu nesreću. U svakom slučaju, uhitili su ga. Nisam ga doživljavao kao nekog agresivca, štoviše, bio je miran čovjek – rekao je sugovornik Jutarnjeg.