Udario ga palicom

Zaključao ga u sobu, mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja prijetila

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Zaprijetio i da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obiteljiPolicijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene za koje je utvrđeno da su zajedno i dogovorno na štetu bliske osobe ostvarili obilježja kaznenog djela iznuda u pokušaju, dok je muškarac prijavljen i za kazneno djelo tjelesna ozljeda i kazneno djelo prijetnje, a sve na štetu dvije bliske osobe.


Utvrđeno je da je 33-godišnjak, dok se nalazio u društvu 40-godišnjakinje, u kući fizički napao oštećenog udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da izađe, te je čitavo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja upućivala prijetnje.


Također, 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji. Muškarac i žena su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju koja je također preko telefona prijetila oštećenom.
Utvrđeno je da su od oštećenog tražili da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist, a naveli su mu da to mora učiti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.


Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhićene tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.


Također, obavljena je i pretraga stana koje koristi 33-godišnjak, te je pronađeno i oduzeto zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica.


Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.


Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma.


Također utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.