Opreza nikada dosta

Zagrepčani zvali vatrogasce zbog požara na Jankomiru, ispostavilo se da je u pitanju vježba

Hina

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za vrijeme trajanja vježbe neki građani primijetili dim pa su počeli nazivati vatrogasce, misleći da je riječ o požaru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP), u kojoj ističu da je vježba bila najavljena i da je sve bilo pod nadzorom.Zagrepčani su u utorak predvečer zvali vatrogasce misleći da je je u dvorištu tvrtke za reciklažu CE-ZA-R na Jankomiru izbio požar, ali se na kraju ispostavilo da je riječ o vježbi u sklopu koje je u kontroliranim uvjetima zapaljena manja količina otpada.


Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je manja količina otpadnog materijala zapaljena oko 18,15 sati na zaštićenom prostoru i u zaštićenim uvjetima, u sklopu najavljene vježbe, te da je požar odmah lokaliziran pri čemu je gašenje trajalo pet minuta.


U skladu s protokolom, na intervenciji je bilo jedno vatrogasno vozilo Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba s pet vatrogasaca. Drugo vatrogasno vozilo odmah se vratilo s intervencije u postaju jer nije bilo potrebno za gašenje, kažu u Uredu, navodeći da nije bilo opasnosti za građane.
Za vrijeme trajanja vježbe neki građani primijetili dim pa su počeli nazivati vatrogasce, misleći da je riječ o požaru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP), u kojoj ističu da je vježba bila najavljena i da je sve bilo pod nadzorom.


Zapaljenju otpadnog materijala bili su prisutni vatrogasci CE-ZA-R-a za koje je bila namijenjena vježba, kažu u JVP-u, navodeći da su oni svoje vatrogasce uputili na teren sukladno protokolu i da vježba nije izmakla kontroli.