PU Primorsko-goranska

Za vikend 188 prekoračenja brzine, alkoholna rekorderka 38-godišnja vozačica Opela

Šarlota Brnčić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Policijski službenici odmah su je izdvojili iz prometa, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola, protiv 38-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom suduU prometu je za vikend na području Primorsko-goranske županije zabilježeno čak 188 prekoračenja dopuštene brzine, a najvećom koncentracijom alkohola može se pohvaliti žena!


Najveću koncentraciju od 1,98 promila imala je u petak, 6. studenoga oko 1 sat, u Kvaternikovoj ulici u Rijeci 38-godišnja vozačica koja je upravljala Opelom, riječkih registarskih oznaka.


Policijski službenici odmah su je izdvojili iz prometa, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola, protiv 38-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.
U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od 10 do 20.000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci do godine dana.


Najveća brzina od 165 km/h evidentirana je u subotu, 7. studenoga u 9.39 sati na autocesti, u neposrednoj blizini čvora Sv. Kuzam. Na toj dionici se BMW, ogulinskih registarskih oznaka, kretao navedenom brzinom u smjeru Hreljina na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h.


Ukupno je evidentirano 310 prometnih prekršaja. Od tog broja, 188 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 24 na vožnju pod utjecajem alkohola, zatim 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, šest je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, a zabilježena su i tri upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.


Uz to su zabilježena dva prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 64 ostala prekršaja.