Pod zabranom

Za upravljačem neregistriranog i neosiguranog auta sa ukinutom vozačkom i krivotvorenim tablicama

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Prijeti mu zatvor do 120 dana, kazna od 62 tisuće kuna te godinu i pol zabrane voženja.Djelatnici varaždinske prometne policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. On je kako se sumnja, na svoj automobil stavio nepripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu.


Njega su jučer, u 9 sati u Gortanovoj ulici u Varaždinu, zaustavili policijski službenici i doveli u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje.


Provjerom je utvrđeno da je automobilom upravljao za vrijeme kada mu je vozačka dozvola ukinuta zbog 12 stečenih negativnih bodova i za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, te kada je vozilo bilo neregistrirano i neosigurano.
Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, te je uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog izricanja kazne zatvora u trajanju do 120 dana.


Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje okrivljeni je pušten na slobodu te će se provesti redovan prekršajni postupak po okončanju kojeg mu prijeti osim navedene zatvorske kazne i novčana kazna u iznosu do 62.000 kuna, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.