Vikend u PGŽ-u

Za upravljačem Alfe, riječkih oznaka, rekorder zaustavljen s 1,93 promila u Jelenju

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Dogodilo se 25 prometnih nesreća, od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom.Proteklog vikenda policija je pojačano kontrolirala promet na cestama Primorsko-goranske županije te zabilježila ukupno 45 prometnih prekršaja.


Evidentirana su po 3 prekršaja prekoračenja brzine i prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva upravljanja vozilom prije stjecanja prava, kao i dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom te jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i 34 ostala prometna prekršaja.


Najveća brzina od 73 km/h evidentirana je u subotu, oko 15.30 sati na državnoj cesti kod Povila gdje se vozač Renaulta, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 50 km/h.
Što se tiče vozača pod utjecajem alkohola, 59-godišnjaka su policijski službenici zatekli u Jelenju u petak, oko 4.50 sati, i izmjerili mu koncentraciju alkohola od 1,93 promila. Upravljao je Alfom, riječkih registracijskih oznaka.


Ostale koncentracije alkohola u rasponu od 0,51 do 1 promila, u kategoriji između 1,01 do 1,50 promila i s 1,51 i više evidentirane su samo kod po jednog vozača.


Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 25 prometnih nesreća, od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom.