Nesavjesno liječenje u Čakovcu

Sjećate se pacijenta kojemu je ubrizgano sredstvo za toaletu? Za njegovu smrt na hemodijalizi osumnjičena medicinska sestra

Šarlota Brnčić

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Iz policije navode da je osumnjičena, kao medicinska sestra u utorak 29. rujna ove godine na Odjelu nefrologije Županijske bolnice Čakovec, nakon provedenog tretmana hemodijalize tijekom završnog zdravstvenog tretmana, primijenila očito nepodobno sredstvo te je od posljedica takvog postupka suprotnog pravilima zdravstvene struke, 62-godišnji pacijent preminuoMedicinska sestra osumnjičena je za kazneno djelo nesavjesnog liječenja na štetu 62-godišnjaka, priopćeno je danas iz PU međimurske, a nakon provedenog krim istraživanja u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom.


Iz policije navode da je osumnjičena, kao medicinska sestra u utorak 29. rujna ove godine na Odjelu nefrologije Županijske bolnice Čakovec, nakon provedenog tretmana hemodijalize tijekom završnog zdravstvenog tretmana, primijenila očito nepodobno sredstvo te je od posljedica takvog postupka suprotnog pravilima zdravstvene struke, 62-godišnji pacijent preminuo.


Protiv osumnjičene je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.
Podsjetimo, ‘sredstvo zbog kojeg je umro pacijent na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici nije dezinficijens nego medicinsko sredstvo kod toalete pacijenata, a primijenjeno je intravenskim putem u postupku u kojem nije trebalo’, izjavio je 1. listopada ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak.