Vrlički bankar koji je iz trezora uzeo 11 milijuna u istražnom zatvoru

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je dio novca u međuvremenu pronađen procjenjuje se da je banka oštećena za 8,9 milijuna kunaSPLIT, Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je zatvor 59-godišnjem bankaru iz Vrlike Srđanu Djakoviću koji je kazneno prijavljen za pronevjeru, doznaje se u državnom odvjetništvu.


Djakovića je splitska policija, kojoj se predao u utorak ujutro, nakon završenog kriminalističkog istraživanja predala pritvorskom nadzorniku, a potom je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu.


Osumnjičeni bankar je prije osam dana iz OTP banke u Vrlici uzeo nešto više od 11 milijuna kuna nakon čega mu se izgubio svaki trag.
Rješenjem o istrazi tužiteljstvo ga tereti da je 7. studenoga naručio gotovinu i dan kasnije “osobno primio veći iznos novca”, od kojeg je veći dio, kao i novac koji je bio u trezoru “uzeo i odnio neovlašteno ga zadržavši za sebe”.


U tužiteljstvu smatraju da je dio novca predao trima osobama i istog dana s ostatkom otuđenog novca pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.


Kako je dio novca u međuvremenu pronađen procjenjuje se da je banka oštećena za 8,9 milijuna kuna.


Tužiteljstvo je nakon Djakovićeva ispitivanja od suca istrage Županijskog suda u Splitu zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će pobjeći i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje kaznenog postupka, ali i da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.


“Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio ovaj prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije prihvatio prijedlog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, izvijestilo je tužiteljstvo koje je na odbijenio dio prijedloga najavilo žalbu izvanraspravnom vijeću.


Uz Djakovića policija je kazneno prijavila i nedostupnog 45-godišnjaka koji ga je navodno automobilom nakon krađe prebacio u BiH.