Slučja ubojstva Kristine Krupljan

Vrhovni sud odgodio sjednicu o žalbama na presudu Davidu Komšiću, obrana traži izuzeće suca izvjestitelja

Hina

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Sjednica je odgođena jer je branitelj tek na sjednici predao zahtjev za izuzeće suca izvjestitelja iako je poziv za današnju sjednicu primio 25. rujna, navode u priopćenjuZAGREB Sjednica trećestupanjskog vijeća Vrhovnog suda koje je trebalo raspravljati o žalbama na presudu Davidu Komšiću za ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan u utorak je odgođena jer je branitelj optuženika na sjednici vijeća predao zahtjev za izuzeće suca izvjestitelja.


Vrhovni je sud u utorak je priopćio da je odgodio sjednicu trećestupanjskog vijeća nakon koje su trebali odlučivati o žalbama državnog odvjetnika, optuženog i njegovih roditelja protiv presude drugostupanjskog vijeća od 21. ožujka 2019.


Riječ je o presudi kojom je djelomično prihvaćena žalba Komšića i njegovih roditelja te je preinačena prvostupanjska presuda u odluci o kazni pa je zbog teškog ubojstva osuđen na 25 godina zatvora.
Vrhovni sud je trebao nakon sjednice odlučivati kao trećestupanjski sud jer je riječ o kazni dugotrajnog zatvora. No, sjednica je odgođena jer je branitelj tek na sjednici predao zahtjev za izuzeće suca izvjestitelja iako je poziv za današnju sjednicu primio 25. rujna, navode u priopćenju.


Sjednica je prema zakonu morala biti odgođena do donošenja odluke predsjednika Vrhovnog suda o podnesenom zahtjevu za izuzeće. Odluka o izuzeću bit će donijeta u najkraćem mogućem roku te će nakon toga biti određena nova sjednica, ističu na Vrhovnom sudu.


Prema pisanju medija Komšić koji je zadao 88 ubodnoreznih rana nožem i ubio Kristinu Krupljan (18), u žalbi traži da mu se ponovo sudi, ali ne za ubojstvo, već za kazneno djelo usmrćenja kojim se reguliraju eutanazija, čedomorstvo i blaže sankcioniranje dugogodišnjih žrtava nasilja koje u stanju osobitog straha oduzmu život svojem zlostavljaču.