PU PG

Vozio s 2,3 promila i bez vozačke pa završio u policiji

Šarlota Brnčić

foto: Sergej Drechsler

foto: Sergej Drechsler

Prošlog tjedna se na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 47 prometnih nesreća, od kojih pet teškihSa izmjerenih mu 2,34 promila 60-godišnjak je prošlotjedni rekorder po stupnju alkoholiziranosti u prometu. Policija ga je u četvrtak, 19. studenoga oko 21 sat, zaustavila u ulici Lujzijanska cesta dok je upravljao Opelom, delničkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.


Kako ne bi nastavio s prekršajima, priveden je u službene policijske prostorije. Po završetku postupanja, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Prošlog tjedna se na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 47 prometnih nesreća, od kojih pet teških. Dvije su osobe smrtno stradale, sedam je osoba teže, a sedam lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 396.700 kuna.
U nesrećama su sudjelovala tri strana državljana, jedan pješak, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Alkotestirana su ukupno 263 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a dva vozača su imala koncentraciju alkohola do 0,50 promila.


Od alkoholiziranih vozača, njih devet je je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, dok ih je šest iznad 35. godine života, isto kao u kategoriji između 18. i 25. godine života.