PU PG

Vozio po Crikvenici s 2,8 promila, kazna 20.000 kuna i 9 mjeseci zabrana vožnje

Vladimir Mrvoš

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ukupno je alkotestirano 177 vozača od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promilaCRIKVENICA – Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 72 prometne nesreće, od kojih pet težih, a 67 lakših nesreća.


U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su teže ozlijeđene, a njih sedam je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 645.800 kuna.


U prometnim nesrećama sudjelovalo je osam stranih državljana, četiri pješaka i četiri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 177 vozača od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promila. Dvoje vozača je odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih devet, između 18. i 25. godina života evidentirano je sedam vozača i tri u kategoriji između 25. i 35. godina životne dobi.


Najveća koncentracija alkohola od 2,80 promila evidentirana je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, karlovačkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Crikvenice 15. listopada 00.15 sati. Optužnim prijedlogom predložena je novčana kazna od 20.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.