Općinski prekršajni sud u Zagrebu

Vozio kamion, a uopće nema položen vozački ispit; mora platiti kaznu od 12.600 kuna

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Muškarca koji nije položio vozački ispit, no sjeo je za volan kamiona, novogradiških registarskih oznaka, zaustavili su dok se kretao Slavonskom avenijom u smjeru zapadaNa zagrebačkom Općinskom prekršajnom sudu izrečena je kazna od 12.600 kuna 31-godišnjaku kojeg je policija uhvatila za upravljačem teretnog vozila, a uopće nema vozačku dozvolu.


Muškarca koji nije položio vozački ispit, no sjeo je za volan kamiona, novogradiških registarskih oznaka, zaustavili su dok se kretao Slavonskom avenijom u smjeru zapada.


Također na Slavonskoj aveniji u Zagrebu zaustavili su i automobil, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak. Daljnjim je provjerama utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,31 promila. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.
Sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3  mjeseca.