PU Istarska

Dozvola mu već ranije ukinuta: Vozio bez vozačke, mahnito pretjecao i bježao policiji. Pronašli mu i nož

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Utvrđeno je kako 44-godišnjak upravlja automobilom bez ponovno položenog vozačkog ispita, s obzirom da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Testiranje na prisutnost droga u organizmu je odbio, a kod sebe je imao nož.Djelatnici Postaje prometne policije Pula sinoć su, oko 19.10 sati, na Medulinskoj cesti uočili automobil VW, pulske registarske oznake, koji je nekoliko puta pretjecao druga vozila koja su se nalazila u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza te više vozila koja su se kretala ispred njega, čime je ugrozio vozila iz suprotnog smjera.


Vozač se oglušio na znakove policijskih službenika za zaustavljanje te je povećao brzinu kretanja, no policijski službenici uspjeli su ga zaustaviti u Ulici Kavrevski put. Vozač je tada pokušao pješice pobjeći, ali su ga policijski službenici zaustavili i priveli u policijsku postaju.


Utvrđeno je kako 44-godišnjak upravlja automobilom bez ponovno položenog vozačkog ispita, s obzirom da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Testiranje na prisutnost droga u organizmu je odbio, a kod sebe je imao nož.
Radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, policija protiv 44-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.