Vikend u prometu

Vozaču u Krku izmjerena najveća koncentracija alkohola u krvi

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Najveća brzina od 116 km/h zabilježena je 13. travnja oko 11.20 sati na Jadranskoj magistrali na području JadranovaProteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 211 prometnih prekršaja.  Najviše je prekršaja prekoračenja brzine –  33, nekorištenja sigurnosnog pojasa  – 28, vožnje pod utjecajem alkohola – 18 te 17 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.


Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje te još 108 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 116 km/h zabilježena je 13. travnja oko 11.20 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje se vozač motocikla slovenskih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h.
Najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg  izmjerena je istog dana oko 16.40 sati na području Krka  gdje je policija zaustavila 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.
Utvrđeno je da je riječ o vozaču koji je već nekoliko puta prekršajno prijavljivan zbog počinjenja istovrsnih prekršaja te je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa, priveden i  zadržan u prostorijama policije do prestanka  djelovanja alkohola. Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne maksimalna novčana kazna u iznosu od 2.640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.


Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, u ovom razdoblju dogodila se 31 prometna nesreća, u kojima su tri osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.


Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama izdvajamo nesreću koja se dogodila jučer oko 12 sati i u kojoj je teško ozlijeđen 50-godišnji državljanin Italije. Spomenuti je upravljao motociklom krećući se iz smjera Kikovice u smjeru Gornjeg Jelenja te je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika.


Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.