Stanje na prometnicama

Proteklog tjedna 107 prometnih nesreća: Vozaču koji nije smio biti za volanom odrezali kaznu od dvadeset tisuća kuna

Vladimir Mrvoš

Foto PU Zadarska

Foto PU Zadarska

Ukupno je alkotestirano 226 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najveća koncentracija alkohola od 2,58 promila izmjerena je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila marke “Alfa Romeo“, riječkih registracijskih oznaka...RIJEKA – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 107 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 104 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a 23 su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.241.800,00 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je 31 strani državljanin, pet pješaka i pet alkoholiziranih vozača.


Ukupno je alkotestirano 226 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najveća koncentracija alkohola od 2,58 promila izmjerena je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila marke “Alfa Romeo“, riječkih registracijskih oznaka u Rijeci. Policija ga je zaustavila u petak, 30. srpnja oko 2,30 sati u Liburnijskoj ulici dok je pod utjecajem alkohola, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu, upravljao vozilom.


Zbog počinjenih prekršaja je, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnijet optužni prijedlog. Predložena mu je novčana kazna od 20.000 kuna te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.