(Vele)majstor

Vozaču, između ostalog, predložena kazna od 90 dana zatvora. Gotovo pa nema prekršaja koji nije učinio

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Bez vozačke, pijan, nije bio vezan, nema važeću osobnu iskaznicu...Prilikom nadzora prometa u Bedekovčini, sinoć su policijski službenici zaustavili automobil kojim je upravljao 30-godišnjak.


Utvrđeno je da vozi s 2,05 promila alkohola u organizmu, prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.


Također, nije koristio sigurni pojas, nema važeću osobnu iskaznicu, a na autu nije imao pripadajuće registarske pločice te nije registriran i osiguran.
Vozač je uhićen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, novčanom kaznom u iznosu od 8.500 kuna, produženjem zadržavanja u zatvoru od 15 dana te kaznom zatvora od 90 dana.


Protiv 30-godišnjaka također slijedi i podnošenje kaznene prijave radi osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 278. st. 1. Kaznenog Zakona.