Prometna nesreća

Vozačica iz Višnjana pijana usmrtila motociklista, ostaje mjesec dana u pritvoru

Marica Košta

Foto Neven Lazarević, Glas Istre

Foto Neven Lazarević, Glas IstreVozačica, 32-godišnjakinja iz Višnjana, koja je skrivila prometnu nesreću u kojoj je u srijedu pola sata prije ponoći poginuo 39-godišnji motociklist iz Poreča, a njegova kćerka zadobila teške ozljede, od 13 sati se nalazi na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Puli, javlja Glas Istre.


Za kaznena djela za koja je prijavljena zakon propisuje kaznu od tri do 15 godina zatvora.


Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu u poslijepodnevnim bi satima 32-godišnjakinja odvedena je pred suca istrage Županijskog suda u Puli koji joj je, na prijedlog odvjetništva, odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.
Vozač motocikla Gillera, 39- godišnji Porečan Mario Tamburin na mjestu je poginuo, a 17 -godišnja putnica, njegova kćer, također iz Poreča, teško je ozlijeđena u sudaru s VW Caddyjem kojim je u srijedu oko 23.30 nedaleko od mjesta Kukci, upravljala pijana vozačica iz Višnjana.


Vozačica automobila je u sudaru lakše ozlijeđena dok su trojica njezinih putnika u dobi od 18, 19 i 29 godina iz Osijeka prošla bez ozljeda.


Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljala automobilom Volkswagen Caddy, pulske registarske oznake iz smjera Poreča prema Kukcima.


Nedaleko od mjesta Kukci, vozačica je djelomično prešla na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim dijelom automobila udarila u motocikl Gillera,  pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak.


Od siline udara, motociklist je zajedno s maloljetnom putnicom pao na travnatu površinu. U nesreći je vozač motocikla preminuo na mjestu događaja dok je putnica zbog teških ozljeda zadržana na liječenju u Općoj bolnici Pula.


Foto Dejan Štifanić, Glas Istre


Foto Dejan Štifanić, Glas Istre