Bešćutni nemar

Vozač pregazio i usmrtio biciklistu u Korniću, pa pobjegao s mjesta nesreće. Ostavio je i vozilo i odšetao, nikoga nije zvao

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Marin Gospić, Zadarski list

Ilustracija / Foto Marin Gospić, Zadarski list

Udaljio se s mjesta nesreće bez da je pozvao pomoć za ozlijeđenog biciklista, a nije ni policiju izvijestio o prometnoj nesrećiPolicijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje prometne nesreće što se dogodila jučer u 8.55 sati u mjestu Kornić na otoku Krku, a u kojoj je sudjelovao biciklist i vozač teretnog vozila.


Očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnji državljanin Kosova upravljao teretnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka i krećući se u mjestu Kornić u zavoju je obilazio drugo teretno nepropisno parkirano vozilo te pri tome prešao na suprotnu stranu kolnika.


U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišao 45-godišnji hrvatski državljanin upravljajući biciklom neprilagođenom brzinom te je izgubio nadzor nad biciklom i udario u bočni dio teretnog vozila uslijed čega je s biciklom pao na kolnik.
Vozač teretnog vozila je napustio vozilo i udaljio se s mjesta nesreće bez da je pozvao pomoć za ozlijeđenog biciklista, a nije ni policiju izvijestio o prometnoj nesreći.


Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, 45-godišnji biciklist je na putu prema KBC Rijeka od zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu HMP-a.


Odbjegli Kosovar pronađen je dva sata kasnije na području Krka te je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.


Po završetku istraživanja je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.