Napuhao 2.28 promila

Vozač teretnjaka udario u auto u Čandekovoj. Bio je mrtav pijan i – bez vozačke

Šarlota Brnčić

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkoholaNeslavni prošlotjedni rekorder po stupnju alkoholiziranosti u PGŽ-u bio je 30-godišnji vozač teretnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka, koji je »napuhao« 2,28 promila.


On je u utorak, 19. siječnja, oko 00.20 sati u ulici Franje Čandeka, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u parkirani automobil. No, ne samo da je bio pijan već kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.


Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te poradi počinjenih prekršaja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Prošlog tjedna se na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo ukupno 47 prometnih nesreća, od kojih šest težih. U nesrećama je sedam osoba teže i sedam lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 426.600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka i jedan strani državljanin, ali i osam alkoholiziranih vozača.


U navedenom razdoblju ukupno je alkotestirano 167 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet, je bilo u dobi u dobi iznad 35. godine života, tri između  25. i 35. godina, dok su dva vozača u dobi između 18. i 25. godina života.