Iza rešetaka

Vozač iz Velike Britanije udario automobilom dijete u Korenici pa pobjegao prema Zadru

Marin Smolčić

Ilustracija / arhiva NL

Ilustracija / arhiva NLČini se kako se nastavlja odavno započeti trend nemarnih vozača koji nakon izazivanja prometnih nesreća napuštaju (bježe) poprišta.


Tako je protekloga vikenda u 18,57 sati u centru Korenice 56-godišnji državljanin Velike Britanije upravljao osobnim automobilom nacionalne oznake Velike Britanije, na obilježenom pješačkom prijelazu nije zaustavio automobil i propustio dijete koje je stupilo na pješački prijelaz, zbog čega ga je prednjom stranom automobila udario.


Nakon udara vozač osobnog automobila napustio je mjesto događaja, a da mu nije pružio pomoć. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, a vozač je zaustavljen u blizini Gračaca.
On je uhićen i provedenim kriminalističkim istraživanjem se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći. Doveden je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu je protiv njega dostavljena kaznena prijava.