Teška prometna nesreća

Vozač cisterne koja se prevrnula kod Grobnika i dalje je životnoj opasnosti

Barbara Čalušić, Vladimir Mrvoš

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinVozač cisterne koji je u ponedjeljak teško ozlijeđen na autocesti Rijeka – Zagreb kod Grobnika i dalje je kritično. Nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a kako je kazao anesteziolog dr. Kazimir Juričić, pacijent se nalazi u životnoj opasnosti, ali je njegovo stanje trenutno stabilno.


– Pacijent je i dalje kritično, nalazi se na respiratornoj potpori i sediran je. Danas će se u njegovom slučaju raditi dodatna kirurška obrada rana, a očekujemo da bismo kroz dva do tri dana mogli krenuti s buđenjem pacijenta. Pacijent je, kao uostalom i svi naši pacijenti, u životnoj opasnosti, ali je njegovo stanje trenutno stabilno. No, zbog saniranja višestrukih rana i dalje mu prijeti opasnost od »crush sindroma« i sepse, objasnio je Juričić.


Prema dosad utvrđenim činjenicama, 28-godišnji vozač cisterne, marke Scania, bjelovarskih registarskih oznaka, je izgubio nadzor nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu koju je pritom probio prevrnuvši se na suprotni kolnički trak. U policijskom izvješću se navodi i da je na navedenoj dionici autoceste posada policijskog presretača postupala nad vozačem teretnog vozila marke Mercedes, stranih registarskih oznaka.