Pogodovao vjerovnicima

Vlasnik tvrtki iz Matulja prisvojio 1,3 milijuna, sumnjiči se za niz djela. U pritvoru je

Hina

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej DrechslerRIJEKA Policija je kazneno prijavila i pritvorskom nadzorniku predala vlasnika dviju tvrtki iz Matulja osumnjičenog da je prisvojio utržak veći od 1,3 milijuna kuna, počinio četiri pronevjere, dvaput dao lažni iskaz, pogodovao dijelu vjerovnika i uzrokovao stečaj jedne tvrtke.


Primorsko-goranska policija je izvijestila kako sumnja da je 39-godišnji hrvatski državljanin, kao vlasnik i odgovorna osoba dviju tvrtki iz Matulja prisvojio ukupni ostvareni utržak za 2015. veći od 1,3 milijuna kuna.


Uz to, pri upisu novih tvrtki u sudski registar, u travnju i kolovozu 2018. dao je lažni iskaz iako je znao za postojeća porezna dugovanja.
Osumnjičen je i za pogodovanje vjerovnicima, jer je od listopada 2017. do kraja svibnja 2018. odabranim dobavljačima plaćao isporučenu robu i usluge isključivo u gotovini, iako oni tada nisu imali pravo na svoja potraživanja. Tako je oštetio ostale vjerovnike, koji su imali prednost pri naplati po ovršnim rješenjima.


Policija sumnja i to da je, iako su poslovni računi jedne tvrtke od lipnja do studenoga 2018. bili u neprekidnoj blokadi, prenio njezinu imovinu u korist druge novoosnovanog poduzeća, čime je smanjio vrijednost tvrtke za najmanje 77.000 kuna i uzrokovao stečaj.