Krim istraživanje

Vidno alkoholizirani se vozili kroz naselje i pucali. Svladali ih specijalci, a našli im nešto marihuane te nož od 10 cm

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenikaSinoć, u 22.20 sati u mjestu Primorski Dolac, temeljem dojave da se dvije nepoznate muške osobe voze kroz naselje i pucaju iz vatrenog oružja, službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split u blizini nadvožnjaka A1 su u osobnom vozilu zatekli dva muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju.


Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika.


Obojica su savladana uporabom sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.
Pregledom osoba i vozila policijski službenici su pronašli marihuanu ( 5,45 grama i jedna stabljika) i preklopni nož oštrice cca 10 cm.


Muškarci su dovedeni u službene prostorije. Jedan od njih je odbio alkotest, dok je dok drugog izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 promila.


Nad obojicom je izvršen očevid, nakon čega je određeno zadržavanje do otriježnjenja.


Osobno vozilo je prebačeno u krug policijske postaje gdje će se danas u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga.


Jednog je pregledao liječnik i utvrđena mu je kontuzija ramena i napuknuće jednog donjeg rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu.


Slijedi kriminalističko istraživanje.