Kasnonoćna dojava

Vidno alkoholiziran divljao po benzinskoj. Pokupila ga policija, a kod kuće mu našli više od 6 kila marihuane

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Imao i pištolj marke "CZ" model 75 s pripadajućim spremnikom te zračnu pušku.Na benzinskoj postaji južne obilaznice u Osijeku, policijski službenici zaprimili su oko 3.30 sati dojavu da nepoznati muškarac narušava javni red i mir. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 25-godišnjak, u vidno alkoholiziranom stanju, narušavao javni red i mir.


Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,25 promila.


Unatoč upozorenjima, muškarac je cijelo vrijeme nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijski službenika, a kada su nad njim uporabljena sredstva prisile počinio je i kazneno djelo “Prijetnja” prema policijskom službeniku.
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policajci su obavili pretragu doma kod 25-godišnjaka, prilikom koje je pronađeno deset paketa s ukupno 6.470 grama marihuane, pištolj marke “CZ” model 75 s pripadajućim spremnikom, 17 metaka kalibra 9 milimetara i zračnu pušku marke “CZ”.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, kao i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.