Obijesna vožnja

VIDEO Maloljetnici snimali divlju vožnju gradom, završilo je bolno: “I da se zabijemo, boli nas…”

Portal Novi list

Foto Screenshot Facebook Radio Nova Gradiška

Foto Screenshot Facebook Radio Nova Gradiška

Ozlijeđeni vozač ima 17-godina, nema vozačku dozvolu, a Novom Gradiškom je jurio bez da je stavio sigurnosni pojasTeške ozljede pretrpio je 17-godišnjak koji je Novom Gradiškom jurio automobilom bez vozačke dozvole i bez da se vezao sigurnosnim pojasom, nakon što je obijesna vožnja završila udarom u betonski stup.


Snimka je objavljena na društvenim mrežama, a o svemu je izvijestio Radio Nova Gradiška.

“‘Ajd prestigni onaj kamion! Ma da se zabijemo, boli nas k*rac”, govori jedan maloljetnik drugom dok automobilom pretječu kamion.


Uzvici: “Ne! Ne!”


Dogodilo se to netom prije nesreće i zabijanja u betonski stup. Na snimci se, uz zvukove cajki koje nabijaju iz zvučnika, čuju uzvici: “Ne! Ne!” kad je dvojac shvatio što će uslijediti.


Foto PU brodsko-posavska


Prometna nesreća dogodila se u Novoj Gradiški, na raskrižju Ulica Josipa Jurja Strossmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića.


Policija je očevidom utvrdili da je 17-godišnjak upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup.


Zadržan u bolnici


U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.


Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te također podnose optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, izvijestio je Radio Nova Gradiška.